Actueel

Corona-update

De huidige situatie heeft veel impact op iedereen. We willen u zo veel mogelijk van dienst zijn en u op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Actuele informatie over procedures en het corona virus kunt u vinden op: rechtspraak.nl/coronavirus-(COVID-19)

Voor vragen in uw specifieke geval kunt u ons bereiken. Wij zetten onze werkzaamheden zoveel mogelijk digitaal en telefonisch voort. Online besprekingen zijn geen probleem. Dit betekent dat wij bereikbaar zijn op de gebruikelijke kantoortijden en onze afspraken zoveel mogelijk op de geschetste wijze doorgang vinden. Ook nieuwe afspraken kunnen gepland worden.

Belt u ons gerust op 0522 – 24 59 79

Wij wensen iedereen sterkte de komende tijd.

RSS vFAS nieuwsfeed
 • Aantal echtscheidingen in 2020 inderdaad gedaald 19 november 2021
  Het CBS, Centraal Bureau voor de Statistiek, publiceert jaarlijks het aantal echtscheidingen dat in Nederland is uitgesproken. Onlangs zijn de cijfers over het jaar 2020 bekendgemaakt. Hieruit blijkt dat het aantal echtscheidingen is gedaald ten opzichte van het jaar ervoor. Geen verrassing voor de familierechtadvocaten van de vFAS.
  Verder Online
 • Het indexeringspercentage alimentatie voor 2022 is vastgesteld en bedraagt 1,9 %. Wat betekent dit voor u als ontvanger of betaler van alimentatie? 16 november 2021
  Ieder jaar veranderen de lonen en de prijzen vanwege inflatie; alimentatiebedragen moeten daarom jaarlijks worden aangepast. De overheid berekent met welk percentage deze bedragen moeten worden verhoogd, waarna de minister van Justitie dit in november via de Staatscourant bekend maakt.
  Verder Online
 • Interculturele scheidingsaanvragen groeit; 32% onwetend over geldende regelgeving 7 september 2021
  Scheiden in Nederland: sneller, gemakkelijker en goedkoper Den Haag – 6 september 2021 – Met de toename van interculturele relaties en huwelijken groeit ook het aantal scheidingen in deze groep. De Nederlandse vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS) deed in juli 2021 onderzoek onder haar leden om te achterhalen in hoeverre culturele […]
  Verder Online
 • Dag van de Scheiding 10 september 2021: Grenzeloos scheiden 2 september 2021
  10 september 2021 is alweer de 11e Dag van de Scheiding die door de vFAS wordt georganiseerd. Een goede begeleiding bij scheiding is noodzaak, vinden wij. De scheidingsadvocaten en scheidingsmediators van de vFAS zijn hoog opgeleid en beschikken over de specialistische kennis, kwaliteiten en vaardigheden om iedere scheiding goed te begeleiden.
  Verder Online
 • Tweede Kamer verkiezingen 17 maart - verkiezingsspecial 16 maart 2021
  Op 17 maart aanstaande vinden de Tweede Kamer verkiezingen plaats. Met maar liefst 37 deelnemende partijen kan het best lastig zijn de juiste keuze te maken.
  Verder Online
 • De Vries Willems, Groen van der Laan of De Vries Groen? 11 maart 2021
  In het huidige naamrecht moeten ouders kiezen tussen de naam van de ene ouder of de andere ouder. Het komt steeds vaker voor dat ouders hun kind een dubbele achternaam willen geven. De wet zou dus eigenlijk moeten worden aangepast. Inmiddels is er een wetsvoorstel die dit mogelijk moet maken.
  Verder Online
 • Liever luisteren dan lezen? Beluister eens een podcast! 9 februari 2021
  Als u heeft besloten om te gaan scheiden, komt er veel op u en uw ex-partner af. Hoe gaat u de scheiding juridisch regelen? Hoe zorgt u ervoor dat alles goed wordt georganiseerd voor de kinderen? Wat gebeurt er met de bezittingen en eventuele schulden?
  Verder Online
 • Zorgt de voortdurende lock down in coronatijd voor meer echtscheidingsaanvragen? 19 januari 2021
  De tweede lock down periode duurt voort. Hoe lang nog? Er is nog veel onduidelijkheid, ook al is het vaccinatieprogramma inmiddels op volle kracht. Nog langer met het gezin binnenshuis proberen het werk gedaan te krijgen; dat valt niet mee. Relaties kunnen onder druk komen te staan wanneer een stressvolle periode voortduurt. Zal het aantal […]
  Verder Online
 • Zes gouden tips voor een onvergetelijke kerst 10 december 2020
  Den Haag – 7 december 2020 – Regelingen en beperkingen leiden tijdens de aankomende feestdagen tot onzekerheid voor (kinderen van) gescheiden ouders. Omdat menig Nederlander juist nu behoefte heeft aan gezelligheid en saamhorigheid heeft de Nederlandse vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS) zes tips voor een ontspannen kerst voor gescheiden ouders in […]
  Verder Online
 • Podcast over wat te doen bij scheiding 8 oktober 2020
  Ter gelegenheid van de 10e editie van de Dag van de Scheiding, afgelopen september, heeft vFAS-lid Edith van de Lockant-Geschiere twee podcast afleveringen gemaakt.
  Verder Online

Wilt u doorpraten of heeft u vragen?

Neemt u dan gerust contact met ons op