Ons kantoor

Ruth Olie-Hallmans is in 1989 afgestudeerd (Universiteit Maastricht) en sinds 1990 werkzaam als advocaat. Eerst in de algemene praktijk, de laatste 20 jaar uitsluitend op het gebied van personen- en familierecht bij JPR advocaten en bij Benthem Gratama. Zij heeft het kantoor opgericht in juni 2010 onder de naam Hallmans advocatuur & mediation.

Ruth Olie-HallmansSinds 1996 is zij als mediator werkzaam. Zij heeft de mediation opleiding bij de vFAS gevolgd en in 2002 heeft zij de specialisatie opleiding cum laude afgerond. Sinds 2006 is zij ook werkzaam als forensisch mediator en later ook als collaborative divorce advocaat.

Zij is lid van de Vereniging voor familierechtadvocaten en scheidingsmediators (vereniging FAS), de Vereniging van Collaborative Professionals (overlegscheiden), de Mediatorsfederatie Nederland (MfN) en de Nederlandse Orde van Advocaten. Daarnaast is zij lid van de expertgroep complexe scheidingen (forensische mediators) en is zij plaatsvervangend lid van het College van Afgevaardigden van de Nederlandse Orde van Advocaten.

In zaken waarin ze voor 1 partij werkt zal zij na een korte inventarisatie en onderhandelingsfase vrij snel beslissen te gaan procederen als zij inschat dat verder onderhandelen geen resultaat biedt.

Haar praktijk van de afgelopen jaren bestond met name uit echtscheidingszaken voor ondernemers, vermogende particulieren en vrije beroepsbeoefenaren. Daarnaast heeft zij ervaring in het coachen van mensen die in een mediation traject zitten. In haar vakgebied was zij buiten de praktijk werkzaam als plaatsvervangend lid van de Raad voor Discipline, lid van de Stichting tuchtrechtspraak van de vFAS, regiocoördinator van de vFAS Overijssel. Thans is zij lid van de Stichting Tuchtrechtspraak scheidingsbemiddeling.

Ruth is een gerenommeerde familierechtadvocaat en mediator en weet met haar eigen aanpak complexe zaken tot een goed einde te brengen zowel binnen als buiten de rechtzaal. Betrokkenheid, menselijkheid, deskundigheid en passie staan bij haar hoog in het vaandel. De kwaliteit en deskundigheid van een groot kantoor, maar met de korte lijnen en de betrokkenheid van een klein kantoor.

“Mensen begeleiden in een traject waarin emoties overheersend kunnen zijn maar niet bepalend mogen zijn voor de strategie in kwesties, die bovendien ook nog juridisch, financieel en fiscaal complex kunnen zijn.”

Naast ruime ervaring heeft zij een groot netwerk van externe deskundigen op het gebied van fiscaliteiten, psychologie, financiën etc.

E-mail Ruth: hallmans@hallmansmeier.nl

Mobiel Ruth: 06-20967616

 

Trea Meier is in 1991 afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en is sindsdien werkzaam als advocaat. Zij is begonnen in de algemene praktijk bij een middelgroot kantoor te Deventer en heeft zich vanaf 1995 gespecialiseerd in het personen- en familierecht. In 2003 heeft zij de opleiding tot mediator / bemiddelaar afgerond en sindsdien is zij ook als mediator werkzaam.

In Noord-Nederland heeft Trea naam gemaakt als gedreven familierecht advocaat. Haar optreden kenmerkt zich door betrokkenheid, deskundigheid Trea Meieren een doortastende manier van werken. Met haar nuchtere kijk en aanpak begeleidt zij haar cliënten in het proces van scheiden of andere familierechtelijke kwesties. Zij behandelt haar zaken zakelijk, zonder de belangen van de cliënt als mens uit het oog te verliezen en met uiteraard een scherp oog voor de juridische punten.

Naast particulieren richt zij zich op ondernemers die in het scheidingsproces tevens de belangen van hun onderneming dienen te waarborgen. Zij beschikt over een goed netwerk, waarin andere disciplines zijn vertegenwoordigd, zodat waar nodig op fiscaal, notarieel of psychologisch terrein advies kan worden ingewonnen. Zij zal zich in een scheidingsproces focussen op het maken van duurzame en houdbare afspraken, zodat beide partijen op een goede manier verder kunnen.

Trea zal in de door haar behandelde zaken het compromis zoeken waar dat mogelijk is, maar schuwt het voeren van een procedure, waar nodig, niet. Zij houdt zich graag bezig met alle facetten van het familierecht, zoals echtscheidingen, alimentatiekwesties en omgangsregelingen.

Trea is aangesloten bij de Nederlandse Orde van Advocaten en de Mediatorsfederatie Nederland (MfN). Daarnaast maakt zij deel uit van O4, een netwerk van in het Noorden werkzame familierecht advocaten, die als doel hebben familierechtelijke kwesties, zoals scheidingen, via overleg tussen partijen en hun beider advocaten, op te lossen.

Trea is sinds 1 januari 2016 de samenwerking aangegaan met Ruth Olie-Hallmans en voert samen met haar een gespecialiseerde familierechtpraktijk.

E-mail Trea: meier@hallmansmeier.nl

Mobiel Trea: 06-20438837

Marjon Geerts-TiesMarjon Geerts-Ties is sinds de start van het kantoor werkzaam als secretaresse. Het organiseren, ondersteunen en het directe contact met cliënten doet zij met veel plezier en vakkundigheid.